Montujeme a utěsňujeme polyuretanovou pěnou

web1.jpg

Polyuretanové pěny jsou významným pomocníkem při stavebních pracích. Tam, kde jsme dříve potřebovali míchat sypké stavební materiály s vodou, dnes vystačíme s plechovkou pěny a aplikační pistolí od společnosti Soudal.

Univerzální zbraň kutilů i řemeslníků

SOUDAL, přední světový výrobce polyuretanových pěn, používá při výrobě suroviny prvotřídní kvality, což v kombinaci s moderními výrobními postupy dává pěnám vlastnosti, kterými se nemohou chlubit zdaleka všechny výrobky obdobného typu na českém trhu.

Stabilní přízni kutilů i profesionálních montážníků se dlouhodobě těší SOUDAL Montážní pěna. Díky své vysoké kvalitě a univerzálnímu použití se řadí mezi jednu z nejžádanějších polyuretanových pěn na trhu.SOUDAL Montážní pěna vykazuje výbornou přilnavost na většinu materiálů.
Používá se při montáži:

  • rámů oken, dveří a zárubní
  • ke tmelení a vyplňování otvorů ve zdivu, okolí potrubí, kabelových i jiných prostupů
  • při montáži konstrukcí střech
  • k tvorbě zvukově izolačních vrstev, fixaci trubek ve zdivu aj.

SOUDAL na svých stránkách uvádí řadu praktických rad a návodů, jak s pěnou pracovat.

Tato jednosložková montážní pěna s vysokou vydatností vyniká velmi dobrou objemovou stálostí po vytvrzení. Dlouhodobě plní svou funkci, nehrozí zde ztráty tepelně a zvukově izolačních vlastností pěny.

Pěna pod vanou má i tepelně a zvukově izolační efekt

Vyplněnutěsnění mezer pod vaničkou sprchového koutuím volného prostoru pod vanou nebo vaničkou sprchového koutu zajistíte pomocí polyuretanových pěn nejen její dokonalou a dlouhodobě stabilní pozici, ale především podstatně zlepšíte tepelně izolační vlastnosti pláště, což přispěje k tepelné pohodě při koupání nebo sprchování. 

K fixaci sanitární techniky odborníci vyvinuli trubičkovou SOUDAL Instalační pěnu se sníženou expanzí v průběhu vytvrzování. Pěna rychle tuhne, má zvýšenou vydatnost a lze ji aplikovat ve všech polohách, takže je ideální pro nanášení větších objemů při vyplňování dutin. Umožňuje vysoce ekonomické vyplňování veškerých dutin, spár a prostupů s nároky na nízkou rozpínavost a vysokou rychlost tuhnutí. Po vytvrzení si pěna zachovává svůj objem, nesmršťuje se ani nehrozí následné rozpínání.

 Praktické rady pro práci s touto pěnou, najdete na webových stránkách SOUDALu.

Pomoc pro studnaře

 
Jutěsnění spár mezi skružemiak už název napovídá, SOUDAL Studnařská pěna se používá na utěsnění stavebních segmentů proti pronikání vody, například u skruží studní, jímek, nebo při spojování kanalizačních rour.

Pěna je po vytvrzení vodotěsná (až do tlaku 0,5 baru). Odolává minerálním olejům, všem půdním bakteriím a kyselinám. Je určitě dobré zmínit, že po vytvrzení ji lze překrýt tmelem, omítkou, či nátěrem.

Jedná se o speciálně vyvinutou pěnu, která je odolná vůči trvalému působení vody.

           

Komentáře Přidat komentář

Novinky

Potřebujete poradit?

Zvolte oblast použití