Tmelíme spáry kolem van a umyvadel

4-2-2.jpg

Vyberte vhodný tmel dle podkladu. Velmi důležité pro dlouhodobou životnost spáry je správné vymezení jejích parametrů. V případě spárování sanitární keramiky doporučujeme dodržet minimální šířku naneseného tmelu 5-10mm a zajištění nepřilnavého dna spáry např. Těsnicí šňůrou.

 
SANITÁRNÍ SILIKON
- nesavé obklady a dlažby, glazovaná keramika, smaltované vany, nerez.

NEUTRÁLNÍ SILIKON
- akrylátové vany, PVC, dřevo.

SANITÁRNÍ TMEL

- savé podklady, přetíratelné spoje.

Povrch očistěte od prachu a jiných nečistot a odmastěte, okraje spáry vymezíte oblepením papírovou maskovací páskou (1). 

Pomocí aplikační pistole naneste dostatečné množství tmelu do spáry (2), aby po následném setření stěrkou tmel vyplnil celou spáru až k okrajům vymezeným maskovací páskou. 

Setřete Tmelařskou stěrkou přebytečné množství tmelu (3), ihned odstraňte z okrajů spáry maskovací pásku (4) a uhlaďte povrch prstem a mýdlovou vodou do finálního vzhledu. Pracujte s ohledem na rychlost tvorby slupky na povrchu tmelu. V případě rozsáhlejšího spárování tmelte postupně.

4-2-1.jpg
4-2-2.jpg
4-2-3.jpg
4-2-4.jpg

Komentáře Přidat komentář

sylvie jirásková výměna silikonu okolo vany | 24.10.2013
Dobrý den, poradíte mi jak nejlépe odstranit starý silikon a hlavně ty zbytečky. Existuje nějaké rozpouštědlo, které můžu použít a nebo nějaký vhodný odmašťovač před nanesením Sanitárního silikonu a do spárů mezi obklady chci použít sanitární tmel. Vyměňuji kvůli plísni. Děkuji. SOUDAL odpovídá: Dobrý den, k odstranění starého silikonu použijte Soudal Odstraňovač silikonu, zde najdete fotonávod: http://www.soudal.cz/clanek/obnova-spar-a-odstraneni-stareho-tmelu . Spáry vyčistěte, plíseň je nutné odstranit, např. přípravkem SAVO. Před aplikací nového tmelu musí být spára odmaštěná a suchá. SOUDAL.CZ

Potřebujete poradit?

Zvolte oblast použití