T-REX, lepidlo a tmel v jednom

rex1.jpg

V každé domácnosti se občas vyskytne něco, co je potřeba přilepit, nalepit, zatmelit. Dlouhou dobu byly na trhu výrobky, které byly určené výhradně k lepení a jiné výhradně k tmelení.  

Renomovaný belgický výrobce stavební chemie Soudal v nedávné době představil na českém trhu univerzální těsnící tmel a současně lepidlo v jednom.
Na pultech jej najdete pod obchodním názvem T-REX.

Ne nadarmo má tento výrobek na svém obalu tyranosaura.  Od pradávna je tento ještěr symbolem neuvěřitelné síly. Právě velká síla je hlavním charakteristickým prvkem T-REXU.
Lepicí hmotou T-Rex s extrémně vysokou lepicí silou spojíte doma i venku prakticky cokoliv: dřez s kuchyňskou deskou, vanu s obkladem, rohové lišty s omítkou, okapové spáry, prasklou střešní tašku.
T-REX obstál v řadě náročných testů, a proto našel využití i mezi výrobci automobilů, lodí
i letecké techniky – a to už něco znamená. 

T-Rex odolá UV záření, vibracím, plísním a je chemicky neutrální (neobsahuje rozpouštědla, kyseliny ani izokyanáty). Je trvale elastický a má výbornou přilnavost k většině stavebních materiálů, takže ho můžeme použít k horizontálním
i vertikálním spojům v domácnosti
i na stavbě. 

T-REX Power (bílý) a T-REX Crystal (čirý) svými vlastnostmi předčí většinu dostupných tmelů

  • jako silikon je stejně pružný a odolný proti UV záření, 
  • jako akrylátový tmel je přetíratelný většinou nátěrů, 
  • jako polyuretanový tmel má silné lepicí účinky. 

Stále větší oblibu mezi zákazníky si díky svému čirému provedení získává právě T-REX Crystal. Výborně se uplatní všude, kde se ke slovu dostávají designové nároky. Bez obav z nevzhledného výsledku můžete lepit skleněné poličky, skleněné desky konferenčních stolků, či vytvářet neviditelné spoje tam, kde tmel je to poslední, co má být "vidět".

DSC_0089.jpg

Dá se použít kdekoliv

Vzhledem k vysoké počáteční přilnavosti snižuje T-REX potřebu fixace a zajištění spojů. Používat ho lze i v nepříznivých podmínkách (za deště, za větru), netvoří žádné bubliny a samozřejmě vzdoruje většině chemikálií. Po vytvrzení ho lze dál opracovávat. Testy i praxí byla potvrzena vynikající přilnavost na ocel, na kovy všeobecně a také na plasty (s výjimkou PP, PE, PTFE, PMMA).

Na porézních materiálech, jako je třeba žula, nezanechává skvrny a dobře drží i na vlhkém povrchu. Neztrácí své vlastnosti ani v prostředí se zvýšenou vlhkostí, a proto je vhodný pro sanitární účely.  Trvale pružný spoj reaguje na změnu teploty
i vibrace. Barevně je T-REX stálý a navíc se dá dobře přetírat.

Slepit s ním můžete prakticky cokoliv, například desky a profily při přestavbě bytu, lišty v obýváku, dlažbu v předsíni, dřez v kuchyni (odolává plísním), zrcadlo v koupelně, spáry mezi tabulovými plechy na střeše, police ve sklepě, panely a izolaci na fasádě anebo třeba obytný karavan. S T-Rexem jako tmelem snadno zatmelíte všemožné díry, otvory a mezery.

DSC_0105.jpg
DSC_0118.jpg

Stručný přehled toho, co T-REX umí

Těsní Spojuje Lepí
okna dřevo lišty
dveře keramiku ozdobné prvky
okapy beton dřevěné obklady
trhliny PVC izolační panely
spáry plasty (mimo PE,PP,PTFE) dekorativní obklady
střešní prvky akrylát polyuretanové trámy
vany kovy okapové svody
umyvadla měď střešní krytiny
sprchové kouty hliník  
  zrcadla  
  polystyren  
  kámen

Jak se s T-Rexem pracuje? Snadno!

Lepidlo a tmel v jednom se prodává v praktické 290ml kartuši. Budete potřebovat ještě aplikační pistoli a můžete se pustit do díla. 

Povrch lepených či tmelených ploch by měl být čistý a odmaštěný, bez prachu a nesoudržných částic. Vhodná aplikační teplota se pohybuje v rozmezí + 1°C až +30 °C.  Výsledná pevnost lepeného spoje je podmíněna stlačením lepených dílů při aplikaci, což se doporučuje především u zátěžových spojů. V případě tmelení okraje nakonec vyhladíte  TMELAŘSKOU STĚRKOU, anebo prstem namočeným v mýdlové vodě. Nevytvrzený T-REX lze odstranit acetonem nebo lakovým benzínem, vytvrzený pak Soudal Odstraňovačem silikonu – nebo prostě škrabkou.

pokladač-parket01.jpg

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

úvod.jpg

Od časů filmového šílenství kolem dinosaurů z Jurského parku je i pro mrňata, která si hrají s plastovými ještěry, Tyranosaurus Rex symbolem neuvěřitelné síly. Není divu, že tento symbol užívají výrobci výjimečných věcí z nejrůznějších oborů. Má ho i lepidlo, které dokáže obstát i v neuvěřitelně extrémních podmínkách. Vyrábí ho firma Soudal.

radan.JPG

Jak se pracuje s T-Rexem? SNADNO!

Související odkazy

T-Rex, lepidlo a tmel v jednom - PR iReceptář.cz
SOUDAL uvádí T-Rex Power & Crystal v praxi - Instruktážní video

Komentáře Přidat komentář

Potřebujete poradit?

Zvolte oblast použití