Pěny, tmely, lepidla - stavební chemie, na kterou se můžete spolehnout.


Utěsňujeme a vyplňujeme dutiny

Pro utěsňování dutin např. při vyplňování průrazů nebo prostupů ve zdivu je vhodná polyuretanová pěna se sníženou roztažností v průběhu vytvrzování.
Co nejpřesnější dávkování pěny s ohledem na její rozpínavost minimalizuje odpad a následné ořezávání. Nadměrné rozpínání pěny může mít za následek znečištění okolních ploch. Vhodným výrobkem pro vyplňování prostupů ve zdivu je SOUDAL Instalační pěna se sníženou rozpínavostí a vysokou vydatností.

 

Utěsňujeme a vyplňujeme dutiny 1
Před aplikací dózu s pěnou důkladně protřepejte, podklad očistěte od prachu a nesoudržných částí a navlhčete.  Vyplňujte postupně zdola nahoru cca ½ až 2/3 prostoru.

Při potřebě vyplnění větší vrstvy než 10cm aplikujte pěnu postupně, každou vrstvu nechte zaschnout a povrch opakovaně navlhčete.

Doba potřebná k dostatečnému zaschnutí předchozí vrstvy se dle podmínek pohybuje od 15-ti do 60-ti minut. Po vytvrzení odřízněte případné přebytečné množství pěny a omítněte nebo povrchově upravte obvyklým způsobem.

 

Utěsňujeme a vyplňujeme dutiny 2
SOUDAL Studnařskou pěnu použijte pro utěsnění stavebních segmentů proti pronikání vody (skruže studní a jímek, spoje kanalizačních rour). Speciálně vyvinutá pěna je odolná vůči trvalému působení vody a vyznačuje se minimální nasákavostí.

Povrch očistěte od prachu, nečistot a nesoudržných částí, povrch může být vlhký. Studnařskou pěnu naneste v přiměřeném množství do místa spoje a části ihned spojte. Během pár desítek minut je spoj plně funkční.

 

CISTIC__PU_PENY_150ML_VIZ_13074 Jak utěsnit sprchový kout, dutiny | SOUDAL

Speciální přípravek s rozprašovačem pro čištění trubičkového aplikátoru, ventilu láhve polyuretan...

INSTALACNI_PENA_750ML_VIZ_1307 Jak utěsnit sprchový kout, dutiny | SOUDAL

Speciální rozpínavá polyuretanová pěna určená k vyplňování stavebních spár s nároky na vysokou vy...

STUDNARSKA_MONTAZNI_PENA_750ML_VIZ_1304 Jak utěsnit sprchový kout, dutiny | SOUDAL

Speciální vodotěsná polyuretanová pěna s odolností vůči trvalému působení vody a organických neči...

SWIPEX_CISTICI_UBROUSKY_XXL_VIZ_16022 Jak utěsnit sprchový kout, dutiny | SOUDAL

Čistící ubrousky jsou netkané impregnované ubrousky pro rychlé a účinné odstranění zbytků nevytvr...